Geschiedenis “Eendracht”

Geschiedenis van IJsvereniging Ééndracht in Stadskanaal Noord:

Aan de Scheepswerfkade (tegenover de Pekelderweg) is IJsvereniging “Eendracht” gevestigd.

De vereniging bestaat als sinds 1965 en is sindsdien uitgegroeid tot een sportieve en bovenal gezellige vereniging met op dit moment bijna 300 leden.

Op de ijsbaan worden elk jaar (als het weer het toestaat) verschillende winter- en zomeractiviteiten georganiseerd. Natuurlijk moet een ijsvereniging het vooral hebben van mooie winters met een redelijke hoeveelheid vorst om winteractiviteiten te kunnen organiseren. Maar zoals gezegd worden er ook jaarlijks terugkerende zomeractiviteiten op het terrein van de ijsbaan gehouden, zoals de zeskamp en de laatste jaren het Trekker-Trek evenement. De Trekker-Trek zorgt elk jaar voor een groot aantal deelnemers en bezoekers die met volle teugen genieten van het fantastische en sportieve machinegeweld.

Het Trekker-Trek evenement wordt georganiseerd door een apart bestuur, dat bestaat uit bestuursleden van de ijsvereniging en uit vele vrijwilligers (zie tevens deze website voor meer informatie).

Hoofdsponsor IJsvereniging Eendracht en Trekkertrek is Stadskanaal

Sinds 2003 heeft de ijsvereniging de beschikking over een geheel nieuwe kantine. Deze kantine is geheel door de harde inzet van het bestuur en vele vrijwilligers gebouwd. Vanzelfsprekend zijn wij als vereniging heel blij met deze accommodatie en het gebouw is zeer geschikt om activiteiten te organiseren, zoals de jaarlijkse kerstbingo.

Plaatsing nieuwe kantine 2003

Daarnaast wordt de kantine ook gebruikt door de Jagers Vrienden Club Stadskanaal en de in 2005 opgerichte Motortourclub Stadskanaal-Noord. Het is natuurlijk heel mooi dat de kantine op deze manier vaker wordt gebruikt. Want het gaat ons als verenigingen van Stadskanaal-Noord om ontspannende, sportieve en vooral gezellige activiteiten voor onze leden en buurtbewoners te organiseren.

Wij hopen u natuurlijk binnenkort bij een van onze vele activiteiten op de ijsbaan te mogen begroeten.

IJsvereniging “Eendracht” Like ons via de F  links boven op deze pagina op Facebook
Met vriendelijke groet,

Het bestuur van IJsvereniging “Eendracht”